Messi arról beszélt, miért az Inter Miamit választotta

Az MLS és a mexikói bajnokság csapatai számára kiírt közös sorozat, a Leagues Cup döntőjére készülő Inter Miami sajtótájékoztatóján először állt Lionel Messi a nyilvánosság elé az Egyesült Államokba szerződése óta…

(Photo by Marco Bello/Anadolu Agency via Getty Images)

Az Inter Miami argentin világbajnok klasszisa, Lionel Messi az amerikai média előtt őszintén beszélt klubváltásának körülményeiről:

“Azért jöttem az Inter Miamihoz, hogy továbbra is élvezhessem a futballt. A családommal közösen hoztam meg ezt a döntést, ezért is választottuk az Egyesült Államokat, mert szerettük volna mindannyian jól érezni magunkat. Boldog vagyok, hogy itt lehetek. Nem csupán a sport, hanem a mindennapi élet miatt is tökéletes választás volt. Hálás vagyok ezekért a pillanatokért, mert élvezem a játékot és azt csinálom, amit egész életemben szerettem” – szögezte le a hétszeres aranylabdás.

“Az emberek ebben a városban és klubban megkönnyítették a dolgunkat. A rajongók, akikkel nap, mint nap találkozom és a lenyűgöző város miatt boldogan élhetünk itt. Jelenleg az alkalmazkodási időszakban vagyunk, a gyerekek hamarosan iskolába mennek, és úgy érzem, ez segít a beilleszkedés végére érni és megszokni a mindennapi életet. Csak egy kis idő kell még, de sokkal könnyebb volt, mint gondoltuk – a Barcelonából Párizsba költözés kissé bonyolult volt, de ez könnyű volt” – tette hozzá.

Az UEFA csütörtökön kijelölte, hogy mely három labdarúgó közül kerülhet ki a 2022-2023-as szezonban az év játékosa. Az európai szövetség döntése értelmében a top3-ba a világbajnok Lionel Messi is bekerült a triplázó Manchester City két sztárja, Kevin De Bruyne és Erling Haaland mellett.

“Nagyon fontos díj, mert nagy elismerés, de mégsem tulajdonítok neki akkora jelentőséget, mint egy csapattal elért trófeának. Volt szerencsém sok trófeát szerezni pályafutásom során, de a legfontosabb a világbajnokság volt. Karrierem alatt sok célt elértem és most újak vannak ennél a klubnál” – mondta el Messi a jelöléssel kapcsolatban.

“Az Inter Miami egy fiatal klub, lelkes szurkolói bázissal, nagyon szeretnénk megszerezni az első címet, amely sokat lendíthetne a klub működésén” – jelentette ki a döntő kapcsán.

Az Inter Miami vasárnapra virradóra a Nashville SC ellen idegenben vívhatja meg a Leagues Cup döntőjét.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

Fociclub