A Nemzeti Atlétikai Központ programját nem érinti a vihar Németh Balázs, a budapesti atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a Sződliget hajón tartott sajtótájékoztatón 2023. augusztus 13-án. A Batthyány térről induló hajókkal is utazhatnak a nézők az augusztus 19-én kezdődő budapesti atlétikai világbajnokság helyszínére.

MH/MTI
2023. augusztus 19. szombat. 9:21
Frissítve: 2023. augusztus 19. 11:50

Németh Balázs, a budapesti atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója megerősítette, hogy a Nemzeti Atlétikai Központ szombat délelőtti programját nem befolyásolja a fővárosra lecsapó vihar.

Két órával csúszik a férfi 20 kilométeres gyaloglás rajtja, azaz 10 óra 50 percre, de folyamatosan kapcsolatban vagyunk az Országos Meteorológiai Szolgálattal, és percről percre friss információt kapunk. A jelenlegi várakozások szerint az első versenyszám a stadionban 10 óra 30 perckor, tehát idejében elindul, a kapukat megnyitottuk, és folyamatosan engedik be a nézőket a lelátóra” – mondta a Hősök terén Németh Balázs az MTI-nek, majd hozzátette, hogy a villámlásveszély miatt volt szükség a gyaloglóverseny halasztására.

„Azt tapasztalom a helyszínen, hogy mind a szervezőbizottság, mind a nemzetközi szövetség illetékesei urai a helyzetnek. Nyilván a kilátogatók, sportolók, sportvezetők és minden honfitársunk biztonsága az elsődleges, ezt tartjuk szem előtt, és ugyanez igaz a Nemzeti Atlétikai Központra is” – hangsúlyozta a helyszínen Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a vb kormánybiztosa.

Írja a Magyar HÍrlap