Orbán Viktor a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnökével tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Sebastian Coe-t, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) újabb négy évre megválasztott elnökét (b) a Karmelita kolostorban

MH/MTI
2023. augusztus 19. szombat. 9:06
Frissítve: 2023. augusztus 19. 11:40

Orbán Viktor miniszterelnök szombat reggel a Karmelita kolostorban fogadta Sebastian Coe-t, akit csütörtökön újabb négy évre megválasztottak a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnökének a Budapesten tartott kongresszuson – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Sebastian Coe elismerően nyilatkozott a szombaton kezdődő atlétikai világbajnokságnak otthont adó új budapesti stadionról, ami szerinte csodálatos létesítmény lett. A sportvezető elmondta: a magyar szervezőbizottság kiváló munkát végzett, és minden feltétel adott a jó világbajnoksághoz.

Orbán Viktor szerint az atlétikai vb gazdaságilag is nagyon fontos Magyarországnak és Budapestnek, pénzt hoz, de ami ennél is lényegesebb, felhívja a magyarokra a világ figyelmét. A miniszterelnök is megköszönte a szervezők és önkéntesek munkáját.

Írja a Magyar HÍrlap