„Max csapattársának lenni a legnehezebb”

Harmadik szezonját tölti a Formula-1-ben Max Verstappen oldalán a Red Bullnál Sergio Perez, aki ugyan szerzett győzelmeket ez idő alatt és olykor közel tud kerülni a harmadik címe felé robogó hollandhoz, összességében a legtöbbször jelentős a különbség a két versenyző között. Idén például 10-2 az arány a győzelmeket tekintve, Verstappen pedig 125 pontos előnnyel rendelkezik kollégájával szemben.

f1-verstappen-perez-redbull

A 2024-es ülését a hullámzó produkciója ellenére is biztonságban tudható Perez most arról beszélt a Viaplay kamerái előtt, hogy miért is annyira nehéz a dolga annak, aki azonos csapaton belül akar kihívója lenni a címvédőnek:

„Rendkívül nehéz Max csapattársának lenni. Roppant tehetséges, nagyon keményen dolgozik, mindig jól teljesít és célorientált. Egy topversenyző, de jó is a csapattársának lenni. A maximumot kell nyújtanod, óriási nyomás alá helyez. Nem könnyű megbirkózni valakivel, aki folyamatosan kimagaslóan teljesít és mindent kihoz az autóból. Ez egy fontos képesség, és ezért is tanulok tőle sokat.”

Amikor arról kérdezték Perezt, hogy jelenleg Verstappen csapattársának lenni-e a legnehezebb feladat az F1-ben, így felelt a Red Bull-os: „Igen, így gondolom. Ha nem vagy elég erős, nagyon nehéz felvenni vele a versenyt.”

Formula.hu

Tagged: