Ismét kölcsönadta középpályását a Sevilla – HIVATALOS

A belga élvonalat (Jupiler Pro League) erősítő Anderlecht a 2022/23-as idényre kölcsönben megszerezte a spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Sevilla rutinos játékosát.

Az Anderlecht hivatalos csatornáin keresztül jelentette be, hogy a következő szezont náluk tölti kölcsönben a Sevilla középpályása, Thomas Delaney. A két csapat közleménye szerint a belgáknak nincs végleges vételi opciója a 31 éves labdarúgóra.

A 72-szeres dán válogatott játékos a Köbenhavn csapatában nevelkedett, melynek felnőtt keretébe 2009-ben került fel. A koppenhágai együttestől 2017-ben távozott a Werder Bremen kedvéért, a németek mindössze 2 millió eurót fizettek érte. A brémaiaknál remek szezont futott, így egy évvel később a Borussia Dortmund 20 millió euró ellenében megvásárolta, ahol 3 idényt húzott le, majd 2021-ben a Sevilla leigazolta őt 6 millió euróért a BVB-től. Delaney a spanyoloknál az első szezonjában a rotáció keretein belül megkapta a lehetőséget, de a második idényében alig kapott lehetőséget, ezért januárban elfogadta a Hoffenheim kölcsönajánlatát, azonban ott sem ment neki a játék igazán, így alig kapott lehetőséget.

Fociclub