A Sevilla kapusa is Szaúd-Arábiába igazolt – HIVATALOS

A spanyol bajnokságot (La Liga) erősítő Sevilla hálóőre szerdán még a Manchester City ellen büntetőkkel elvesztett európai Szuperkupában védett, mára pedig már a szaúdi élvonalban (Saudi Pro League) szereplő Al-Hilal játékosa.

Az Al-Hilal csapata hivatalosan is bejelentette, hogy náluk folytatja pályafutását a Sevilla rutinos hálóőre Yassine Bounou, ismertebb nevén “Bono”. A szaúdiak 21 millió eurót fizettek a spanyoloknak a kapusért, akivel egy 2026-ig szóló szerződést kötöttek meg.

A 32 éves kapuvédő a marokkói Wydad gárdájánál nevelkedett, Európába az Atlético Madrid csábította át őt 2012-ben. A “matracosoknál” csak a B csapatban kapott lehetőséget Bono, de két évet eltöltött a Real Zaragozánál kölcsönben. A madridiaktól a Girona vásárolta meg 2016-ban, majd 2019-ben a Sevilla előbb kölcsönvette őt egy teljes szezonra, majd egy évvel később végleg szerződtette. Az “andalúzoknál” stabil kezdőkapus volt, így a 4 idénye alatt összesen 142 alkalommal védhette a csapat kapuját, amelyekből 58-at hozott le kapott gól nélkül és 141 alkalommal vették be az ellenfelek a kapuját. Bono a Sevillával két Európa-ligát tudott nyerni.

A marokkói válogatott kapus volt az Al-Hilal hatodik sztárigazolása a nyáron. Olyan játékosokkal játszhat majd egy csapatban, mint Neymar, Sergej Milinkovic-Savic, Rúben Neves, Kalidou Koulibaly és Malcom.

Fociclub