Német Szuperkupa: Dani Olmo mesterhármasával győzte le a RB Leipzig a Bayern Münchent – videóval

A Bundesliga jövő heti indulása előtt szokás szerint megrendezték a Német Szuperkupát, ahol a bajnok a kupagyőztessel csapott össze, avagy a Bayern München és a RB Leipzig mérkőzött meg egymással a trófeáért. 

(Photo by Stefan Matzke – sampics/Corbis via Getty Images)

A lipcseiek kiválóan kezdték a találkozót, ugyanis már a 3. percben vezetéshez jutottak. Egy baloldali szabadrúgást ívelt a kapu előterébe Raum, amely Kimmichről pont Dani Olmo elé csorgott le, a spanyol válogatott játékos pedig a lepattanót higgadtan a kapuba pofozta 6 méterről (0-1). A Bayern München egyetlen komolyabb lehetősége az első félidőben Mathys Tel előtt adódott, de Blaswich bravúrral hárítani tudta. Még a szünet előtt kettőre növelte előnyét a Leipzig, Dani Olmo tudott duplázni egy gyönyörű cselt követően, amivel De Ligtet és korábbi csapattársát, Laimert rázta le magáról, majd Ulreich lábai között a kapuba pöckölte a labdát (0-2).

A Bayern nem tudott igazán felpörögni, sőt, a 67. percben Mazraoui  kezezett saját 16-osán belül, így büntetőhöz jutottak a lipcseiek, amelyet Dani Olmo váltott gólra a 68. minutumban, ezzel mesterhármast jegyezve (0-3). A 74. percben Kingsley Coman előtt adódott gólszerzési lehetőség, de Blaswich hárítani tudta a francia támadó próbálkozását. A 82. minutumban Mazraoui szépíthetett volna, azonban fejese elkerülte a kaput. A 88. minutumban Benjámin Sesko négyre növelhette volna a Lipcse előnyét, de Ulreich védeni tudta próbálkozását. A Leipzig így sima 3-0-ás sikert aratott a Bayern München ellenében és teljesen megérdemelten megnyerte a Német Szuperkupát.

Bayern München – RB Leipzig 0-3 (0-2)
Helyszín: Allianz Arena (München), Vezette: B. Dankert
Gólszerzők:ill. D. Olmo (3., 44., 68. – büntetőből)
Sárga lap: Pavard (14.), Upamecano (34.) ill. D. Olmo (71.)
Kiállítva:

Bayern München: Ulreich – Pavard (Mazraoui 46.), Upamecano, De Ligt (Kim 46.), Davies – Kimmich (Goretzka 78.), Laimer (Coman 46.), Musiala – Gnabry, Tel (Kane 63.), Sané. Vezetőedző: Thomas Tuchel

RB Leipzig: Blaswich – Henrichs (Klostermann 85.), Simakan, Orbán, Raum – Simons (Forsberg 78.), Schlager, Kampl, Olmo (Carvalho 78.) – Werner (Sesko 64.), Openda (Poulsen 64.). Vezetőedző: Marco Rose

A mérkőzés videós összefoglalója:

Fociclub