MLS: “Messi a nyugalmat és a könnyebb életet választotta!”

A Lionel Messivel köztudottan kiváló kapcsolatot ápoló Sergio Agüero is megosztotta véleményét jó barátja azon döntését illetően, hogy Messi az észak-amerikai profi labdarúgó-liga (MLS) és az Inter Miami ajánlata mellé tette le a voksát. 

(Photo by Simon Bruty/Anychance/Getty Images)

Az Atlético Madrid és a Manchester City már visszavonult klasszis a Sportskeeda-nak adott interjújában részletezte azt, hogy szerinte miért döntött Messi az amerikai élet mellett.

“Úgy gondolom az egyszerűbb és nyugodtabb életet választotta a családja miatt és önmaga miatt is. Az MLS-ben nyugodtan futballozhat, különösebb nyomás nélkül, ellentétben mondjuk Európával, ahol az utóbbi években nem úgy alakultak a dolgai, ahogyan azt remélte. A PSG-nél eltöltött két évről nehéz lenne pozitívan beszélni.” – kezdte Agüero ide vonatkozó gondolatmenetét.

“Messinek volt szaúd-arábiai megkeresése is, ha ezt összevetjük az Inter Miamival, akkor szerintem a kényelmesebb utat választotta. Miami egy szerethető város, sok dél-amerikai lakossal, itt a családjával is hamar beilleszkedhetnek. Szaúd-Arábiában minden bonyolultabb lett volna számukra, egy teljesen új és szokatlan országban, egy más kultúrával.” – folytatta a már visszavonult korábbi argentin klasszis, megjegyezve még, hogy szerinte jobban nem is sikerülhetett volna Messi bemutatkozása az MLS-ben, így már csak ezért is igazi sikertörténetről beszélhetünk.

Fociclub