2. Bundesliga: történelmet írt a Dárdai család

A német másodosztályú bajnokság (2. Bundesliga) nyitófordulójának szombat esti mérkőzésén a Hertha BSC a Fortuna Düsseldorf vendége volt…

A Hertha BSC csapata 1-0-s vereséget szenvedett a Fortuna Düsseldorf elleni évadnyitón. A berliniek magyar vezetőedzője, Dárdai Pál mindhárom fiának lehetőséget adott a mérkőzésen, hiszen Dárdai Márton a kezdőcsapat tagja volt, míg Dárdai Palkó és Dárdai Bence a kispadról jutott szóhoz.

Ezzel most eelőször fordult elő a német profi futball történetében, hogy egyszerre három testvér legyen a pályán, ráadásul éppen az édesapjuk volt az edzőjük. A szakember a lefújást követően nem foglalkozott ezzel, érthetően szomorú volt a vereség miatt:

“Ilyen a családom története, nálunk ez normális. Az apám együtt játszott a testvéremmel. Én is együtt játszottam a testvéremmel, mielőtt Németországba jöttem. És most, hogy olyan régóta a Herthához tartozunk, most mindhárom fiam játszott. A sors valahogy így akarta. Apaként most semmit sem érzek. Egy dolog jár a fejemben: nagyon hiányzott egy gól a mérkőzésből” – jelentette ki a korábbi magyar szövetségi kapitány.

Fociclub