Guardiola szerint a szaúdi liga valós veszélyt jelent az európai bajnokságoknak

A triplázó Manchester City menedzsere szót ejtett a szaúdi bajnokság egyre csak fokozódó térnyeréséről…

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

A Manchester City menedzsere, Pep Guardiola a legutóbbi sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy egyre több játékos igazol az európai topligákból a szaúdi bajnokságba:

“Szaúd-Arábia megváltoztatta az átigazolási piacot. Néhány hónappal ezelőtt, amikor Cristiano Ronaldo oda igazolt, senki nem gondolta volna, hogy ilyen sok topjátékos a szaúdi ligában fog játszani. E jelenség szerintem folytatódik, a jövőben még több jó nevű játékos igazol oda, a kluboknak éppen ezért résen kell lenniük.”

“Ez már nem egy fenyegetés, hanem a realitás. A szaúdiak erős bajnokságot akarnak létrehozni és egyelőre ezt meg is tudják valósítani. Nem tudom, meddig tudják ezt fenntartani, de az a megérzésem, hogy a jelenség hosszú távon velünk marad. A játékosok ki akarják próbálni ezt a lehetőséget, és ezt meg is teszik” – tette hozzá Guardiola.

A szakember ugyanakkor úgy gondolja, hogy az angol élvonalbeli csapatok jó gazdasági lehetőségekkel bírnak: “A Premier League klubjai azért költenek többet a többi ligához képest, mert a PL jobban szervezett a konkurenciához képest, valamint a tévés jogdíjak és a szponzori bevételek is magasabbak, így a klubok az ebből származó pénzből gazdálkodnak.”

Az elmúlt szezonban triplázó City-ből a minap Riyad Mahrez szerződött a szaúdi Al-Ahlihoz.

Fociclub