Serie A: kölcsönvette a Juventus középpályását a Fiorentina! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Fiorentina együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy vásárlási opcióval kölcsönvette a Juventus középpályását, Arthur Melót.

(Photo by Daniele Badolato – Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

Hosszú ideje nyílt titok volt, hogy Massimiliano Allegri nem számol Arthur Meloval a Juventus csapatánál. Ennek egyik jele volt, hogy tavaly is kölcsönbe került  brazil játékos, aki akkor a Liverpoolnál töltötte a 2022/23-as kiírást. A középpályás számára viszont pocsékul sikerült a szigetországi kaland, hiszen sérülések hátráltatták, és mindössze egy mérkőzésen szavazott számára bizalmat Jürgen Klopp. Noha a “Vörösök” vásárlási opcióval vették kölcsön a 26 éves játékost, érthető módon végül nem éltek ezzel a jogukkal. Most viszont egy újabb csapat szerzett vásárlási opciót Arthurra, méghozzá a Fiorentina gárdája, miután bejelentették, hogy kölcsönvették a brazilt a 2023/2024-es szezonra. A hírek szerint amennyiben a “Violák” elégedettek lesznek a futballista teljesítményével, úgy 20 millió euró körüli összegért szerezhetik meg végleg a játékjogát. A források ugyanakkor arról is beszámoltak, hogy a Fiorentina nem tudta átvállalni Arthur teljes fizetését, aminek jelentős részét továbbra is a torinói alakulat fogja állni.

Arthur Melo 2020 nyarán került a Juventushoz a Barcelona csapatától. A klub színeiben azóta 63 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 1-1 gólig és gólpasszig jutott. Szerződése 2026 nyaráig köti a Juvéhoz, piaci értékét pedig 15 millió euróra teszi a transfermarkt.

Fociclub