Magyar Kupa: kisorsolták az első forduló párosításait

A magyar labdarúgó-szövetség kitűzte a MOL Magyar Kupa 2023-2024-es kiírása első fordulójának párosításait…

Az mlsz.hu közölte, hogy a MOL Magyar Kupa első körében az NB III-as és alacsonyabb osztályú csapatok lépnek pályára.

A kupasorozat 2023/2024-es kiírásában a tavalyival megegyező a lebonyolítás rendje: a sorozatot 166 csapat kezdi meg, az előző idény 12 NB I-es és 20 NB II-es klubja, valamint az összes olyan NB III-as sportszervezet is, amely nem indít csapatot az élvonalban vagy a másodosztályban. A három legmagasabb osztály 76 csapata mellett a területi osztályokból 93 együttes vesz részt a sorozatban, amelyek a 2022/2023-as megyei kupasorozatban a legjobban szerepeltek.

Újítás az idényben, hogy azokon a mérkőzéseken, amelyet a jogtulajdonos MTVA élőben közvetít videóbíró segíti a játékvezető munkáját (amennyiben a pályaválasztó csapat stadionja alkalmas a VAR használatára). Szintén új szabály, hogy a negyeddöntők végén minden sárga lap törlésre kerül, így azokat az elődöntökre a játékosok, sportszakemberek nem viszik tovább (a negyeddöntők utáni eltiltások viszont érvényben maradnak az elődöntőkre).

A MOL Magyar Kupa első és második fordulójában az OTP Bank Liga és a Merkantil Bank Liga együttesei még nem vesznek részt, így az első körben 136 csapat lesz érdekelt, a másodikban pedig 68. Az első forduló mérkőzéseit augusztus 5-én és 6-án, a második forduló mérkőzéseit augusztus 26-27-én játsszák le.

Az 1. és a 2. forduló sorsolása előtt a résztvevő csapatokat az MLSZ Versenybizottsága a földrajzi elhelyezkedésük alapján négy csoportba sorolta be (Észak-Kelet, Dél-Kelet, Észak-Nyugat, Dél-Nyugat), és az így kialakított csoportokból sorsolta össze egymással a csapatokat.

Az első fordulóban az alacsonyabb osztályú csapat lesz a pályaválasztó, azonos osztálybeli csapatok közül az elsőként kihúzott együttes játszhat otthon. A további fordulókban is az alacsonyabb osztályú együttes szerepelhet hazai pályán, osztályazonosság esetén a korábbi fordulókban kevesebb hazai mérkőzést otthon játszó csapat lesz a pályaválasztó, azonosság esetén az elsőként kihúzott együttes játszhat otthon.

A MOL Magyar Kupa 1. fordulójának párosításai az alábbi LINKEN találhatóak meg.

A sorozat névadó szponzora idén is a MOL, a hazai sportélet egyik legnagyobb támogatója. A továbbjutás a tavalyi kiíráshoz hasonlóan minden fordulóban egy mérkőzésen dől el, a szezon két legjobb csapata 2024 tavaszán a Puskás Arénában méri össze erejét, a területi osztályokból legtovább eljutott együttesek pedig az Amatőr Kupáért mérkőznek meg.

Fociclub