Bemutatta Busquets-t az új csapata – HIVATALOS

Lionel Messi szerződtetésének bejelentése után az MLS-ben szereplő Inter Miami újabb egykori Barcelona-ikont leigazolását adta hírül…

(Photo by Arturo Jimenez/Anadolu Agency via Getty Images)

Az Inter Miami a vasárnapi napon megerősítette, hogy Lionel Messi után Sergio Busquets-t is szerződtette. A két egykori Barcelona-játékost vasárnap este egy hatalmas ünnepség keretein belül mutatták be a Fort Lauderdale-i DRV PNK Stadiumben.

A 34 esztendős védekező középpályás a Blaugrana saját nevelésű játékosa volt, a korosztályos csapatok végig járását követően 2008-ban mutatkozott be a Barca első csapatában. Busquets azóta minden sorozatot figyelembe véve több mint 700 alkalommal húzhatta magára a gránátvörös-kékek szerelését, azonban az utóbbi időben egyre több találgatás röppent fel a távozásával kapcsolatban, amely a 2022-2023-as szezon végeztével bekövetkezett, szerződése lejártával elbúcsúzott a katalánoktól.

A 140-szeres válogatott labdarúgó tagja volt a 2010-es világbajnok és a 2012-es Európa-bajnok spanyol nemzeti csapatnak.

Miután a két játékost hivatalosan is bemutatták, csapatuk következő mérkőzésén, pénteken a mexikói Cruz Azul ellen akár pályára is léphetnek az Inter Miamiban. Ez lesz az új, nagyszabású Leagues Cup sorozat nyitánya, mely során a következő hetekben az MLS és a mexikói bajnokság csapatai küzdenek egymással.

Fociclub