Rögbi Európa-bajnokság Budapest: A negyedik pozíció megtartása a cél

2023. július 7-9. között Budapesten rendezik meg a régió kiemelt tojáslabdás eseményét, a TROPHY SERIES Olimpiai Rögbi Európa-bajnokság második fordulóját. A versenynek a Kincsem Park területén elhelyezkedő Budapest Rugby Center ad otthont. A play-off rendszerű találkozó három napja alatt összesen 24 csapatot és 68 mérkőzést láthatnak majd a sport szerelmesei.

Gareth Lloyd vezetőedző alakulata kedvező pozícióból vág neki a soron következő küzdelmeknek a magyar fővárosban. A legjobb nyolc közé kerülés a reális, mégis monumentális eredmény lenne, ha a csapat hazai közönség előtt tudná megőrizni negyedik, zágrábi pozícióját. A csoportban a dán, svéd és izraeli együttesekkel vívnak majd harcot.

Gareth Lloyd vezetőedző: „A első, zágrábi forduló tanulsága, hogy már nincsenek gyenge együttesek. Minden egyes csapat számít, illetve mindenkinek a tudása legjavát kell adnia egy-egy győzelemért. Szükség van a tapasztalatra, így két jól ismert és gyakorlott játékossal erősítünk a hazai fordulóra, természetesen nem lebecsülve ezzel a fiatalok zágrábi teljesítményét. A csapatnak fejlődnie és tanulnia kell az első etap zökkenőiből, hogy megtarthassuk vagy javíthassuk jelenlegi negyedik pozíciónkat. Az első mérkőzésünk Dánia ellen lesz, akikkel tavaly már volt szerencsénk megbirkózni Budapesten. Versenytársunk sokat fejlődött, nehéz ellenfél lesz. Az első mérkőzés hangulata és kimenetele mindig kritikus fontosságú, hiszen ez határozza meg a soron következő küzdelmek képét, így az izraeli és svéd csoportmérkőzéseket. Egy biztos, a fiúk izgatottan várják, hogy hazai közönség előtt bizonyíthassanak.”

FÉRFI CSOPORTMÉRKŐZÉSEK [2023.07.08. szombat]

10:50 Magyarország – Dánia ; 15:20 Magyarország – Izreal ; 19:50 Svédország – Magyarország JEGYVÁSÁRLÁS
https://tixa.hu/rugby-europe-sevens-trophy-series

Sportbanya.hu