Idei legjobbjait és új mesteredzőjét ünnepelte a kajak-kenu szövetség

Az új taggal immár 53 név szerepel az MKKSZ mesteredzőket megörökítő márványtábláján.

„Nagy öröm a szívemnek, ha bármelyik márványtáblán új nevet avatunk” – mondta Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke, sportért felelős helyettes államtitkár, aki felidézte kapcsolatát az új mesteredzővel, Hüttner Csabával.

„Az elmúlt 15 évben nagyon szorosan együtt dolgoztunk, és barátság is kialakult közöttünk” – tette hozzá Schmidt Gábor. Kiemelte, Hüttner Csaba korábban versenyzőként, utánpótlás kapitányként, most pedig a felnőttek mellett szolgálja a kajak-kenut.

Schmidt Gábor és Hüttner Csaba együtt leplezte le a már az új mester nevét is tartalmazó táblát.

„Bármelyik táblán rajta lenni nagy megtiszteltetés. Mindig hangoztatom, hogy ez nem az én érdemem, elismerésem, hanem az egész sportágé. Rengeteg örömben volt részem kapitányságom alatt, de azt megélni, hogy a tokiói olimpián legjobb két férfiversenyzőnk is a dobogón áll, hatalmas élmény” – utalt Kopasz Bálint és Varga Ádám arany- és ezüstérmére Hüttner Csaba.

A Baráth Etele székházban tartott táblaavató után a megjelentek átmentek a Stopper Úszóházba, ahol 18 kategóriában díjazták az év legjobbjait.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár gratulált a sportágban a Nemzet Sportolójává választott Vaskuti Istvánnak, valamint az új mesteredző Hüttner Csabának, majd felidézte a kvalifikációs duisburgi világbajnokság magyar eredményeit, a megszerzett kvótákat.

„Az idei évhez tartozik, hogy a maratoni világbajnokságon és az utánpótlás korosztályban is az élen végeztek a magyar versenyzők. Jövőre az olimpiai szereplés lesz a fókuszban, és reméljük, hogy nem szakad meg a sikersorozat, és amint azt az utóbbi évek olimpiáin megszoktuk, a kajak-kenu a legsikeresebb magyar sportág lesz” – mondta Schmidt Ádám, aki a felkészüléshez megígérte az államtitkárság támogatását.

Schmidt Gábor MKKSZ-elnök kiemelte, hogy a Duisburgban megszerzett kvóták nyugodt felkészülést biztosítanak az olimpiáig, majd megköszönte a támogatóknak, hogy a sportág mellett állnak.

A 2023-as év legjobbjai:

felnőtt:  

férfi kajak: Nádas Bence
női kajak: Csipes Tamara
férfi kenu: Adolf Balázs
női kenu: Bragato Giada, Nagy Bianka
edző: Hűvös Viktor

utánpótlás:

férfi kajak: Kollek Bálint
női kajak: Szegedi Angelina
férfi kenu: Juhász István
női kenu: Kiss Ágnes Anna  
edző: Fürdök Gábor

maraton: 

férfi kajak: Kolozsvári Brúnó
női kajak: Kiszli Vanda
férfi kenu: Kövér Márton
női kenu: Kisbán Zsófia
edző: Gannoruwa Levente    

para:

férfi: Kiss Péter Pál  
női: Varga Katalin
edző: Pruzsina István

Írja a Magyar HÍrlap