Marco Rossi: “Már a jövőre is gondolunk…”

A magyar válogatott kerethirdetése után a nemzeti csapat szövetségi kapitánya részletesen is beszélt egyes döntéseiről, elvárásairól…

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a keddi kerethirdetést követően a Nemzeti Sportnak adott részletes interjúban több kérdésben is kifejtette a véleményét. Mindenekelőtt megindokolta, hogy miért hívott meg három újoncot is:

“Noha a válogatott szempontjából ez a mostani talán az egyik legkedvezőbb helyzet, mióta én vagyok a kapitány, hiszen nyolc alapemberünk játszik európai topligák valamelyikében, de azt is látni kell, a mostani kerethirdetéskor nem kevesebb, mint hét labdarúgóról kellett különböző okok miatt lemondunk. Elég csak a sérült Botka Endrére, vagy a csapat nélküli Vécsei Bálintra gondolni, de ott van Bolla Bendegúz is, aki éppen kedden írt alá a Servetthez. A helyükre új játékosokat kellett meghívnunk, és inkább hívok fiatalokat, mintsem harminc év feletti futballistákat. Már a jövőre is gondolunk. Szuhodovszki Soma vagy éppen Kata Mihály is a jövő emberei, előbbi egyértelmű meglepetést okozott számomra az elmúlt hónapokban. Látható, az ajtó mindenki előtt nyitva áll. Az más kérdés, hogy az ajtót nekik kell nyitva tartaniuk maguk előtt.”

A kapitány kijelentette, hogy továbbra is Szerbia az Eb-selejtezőcsoport favoritja: “A játékoskeretüket elnézve ez nem is lehet kérdés. Legalább húsz játékosuk európai topbajnokságban futballozik, hemzsegnek a remek labdarúgóktól. De a futballban bármi előfordulhat, Belgrádban is megpróbáljuk a saját játékunkat játszani. Nem félünk a szerbektől, inkább úgy fogalmaznék, izgatottan várjuk az összecsapást.”

A szövetségi kapitány elárulta, hogy a hosszú kihagyása után újra meghívott Gulácsi Péter Szerbia ellen biztosan nem lép pályára, ám nem kizárt, hogy a csehek ellen visszatér a kapuba.  “A jelenléte a csapat számára is fontos, és noha nem lépett még pályára, itt lesz, hogy egy levegőt szívjon velünk” – fogalmazott a tréner.

“Van esélyünk az egyenes ágon való kijutásra, minden vágyunk ezt elérni” – szögezte le a szövetségi kapitány.

A magyar válogatott szeptember 7-én Szerbia ellen idegenben vív Európa-bajnoki-selejtezőt, míg három nappal később Csehországot fogadja a Puskás Arénában egy barátságos mérkőzésen.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Demjén Patrik (MTK Budapest), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Szappanos Péter (Paks)
Hátvédek: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Fiola Attila (Fehérvár), Lang Ádám (Omonia – Ciprus),  Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Hoffenheim – Németország), Szalai Gábor (Kecskemét), Mocsi Attila (Rizespor – Törökország)
Középpályások: Kerkez Milos (Bournemouth – Anglia), Kata Mihály (MTK Budapest), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Le Havre – Franciaország), Callum Styles (Millwall – Anglia), Szuhodovszki Soma (Kecskemét), Kalmár Zsolt (Fehérvár)
Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Horváth Krisztofer (Kecskemét), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (Liverpool – Anglia), Varga Barnabás (Paksi FC)

Fociclub