Juhász Dorka: a WNBA szezon sikeres lezárására koncentrálok, az olaszországi folytatás csak utána következik

MH/MTI
2023. augusztus 30. szerda. 8:59
Frissítve: 2023. augusztus 30. 9:00

A WNBA, az amerikai női professzionális kosárlabda-bajnokság alapszakaszának eddig eltelt négy hónapját a magyar játékos úgy értékelte, hogy az nem a tervezetteknek megfelelően kezdődött, de később magára talált a csapat, ami az idén jelentős megújuláson megy át. „Kezdjük megtalálni, hogy milyen csapat is vagyunk” – fogalmazott Juhász Dorka, utalva arra, hogy az utóbbi időkben nagy csapatok ellen is sikerült győzelmeket aratniuk.

„Nagyon élvezem, és nagyon örülök annak, hogy a Minnesotába draftoltak le, nemcsak a kosárlabda miatt, hanem a csapat is nagyon befogadó volt, sok barátot is szereztem” – tette hozzá.

A jövővel kapcsolatban Juhász Dorka elmondta, hogy jelenleg a legfontosabb a WNBA alapszakaszból hátralévő négy mérkőzés, majd a rájátszás. Az biztos, hogy az olasz bajnok Schio csapatában játszik a következő szezonban, de a WNBA évad lezárása után pihenő következik, csak azután jön az Euroliga és olasz bajnokság, ami elé nagy várakozással tekint – jelezte.

A Washingtonban lejátszott mérkőzés után Cheryl Reeve, a Minnesota Lynx vezetőedzője az MTI-nek úgy értékelt, hogy a szezonban a csapat fejlődésen ment keresztül, de mindig jönnek új kihívások. Ide sorolta, hogy a vesztes mérkőzésen kevesen vállaltak rádobásokat, ami a magabiztossággal függ össze, és azzal, hogy amikor nem megy, csapatként hajlamosak a kétségbeesésre.

A WNBA alapszakaszának lezárása előtt négy mérkőzéssel a Minnesota az összesített tabella 7. helyén áll, a Washington a győzelemmel az 5. helyre lépett előre.
 

Írja a Magyar HÍrlap