Székely Dávid: Az embereket újra megtalálta az atlétika

MH/MTI
2023. augusztus 28. hétfő. 14:50

Az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában hétfőn kiemelte, hogy a kalapácsvető Halász Bence döntője, amely a legnézettebb volt, óriási rekordot döntött.

„Szintén hatalmas dolog, hogy az összes, nemcsak a sport-, hanem az összes televíziós csatornát figyelembe véve, a két szombaton és a két vasárnapon az M4 Sport volt a legnézettebb az egész napot tekintve az összes tévé közül Magyarországon, amelyre rendkívül büszkék vagyunk” – folytatta, majd hangsúlyozta, hogy csaknem hárommillió ember nézett bele itthon a vb közvetítéseibe.

„Abban bízunk, hogy ezt az atlétika iránti szeretetet és vágyat fent tudjuk tartani a folytatásban, mert most nagyon sok mindenkivel sikerült megismertetni a sportágat” – fogalmazott.

Székely Dávid elárulta, a mostani a közvetítésben az volt az új és a legnagyobb kihívás, hogy előzőleg soha hasonlót sem csináltak. Egy atlétikai vb-t általában úgy közvetítettek, hogy a nemzetközi, úgynevezett kevert adást vették alapul, és ahhoz egy-egy másik, magyar érdekeltségű ügyességi döntős jelet szerkesztettek még be.

„Itt most nem erről volt szó, itt most a kollégák döntötték el az elsőtől az utolsó kockáig, hogy mi kerül adásba, megspékelve néhány, saját kamerával készített felvétellel” – árulta el, hozzátéve, hogy fontos szerepet kapott a magyar atléták szereplésének bemutatása.

Elmondása szerint a nemzetközi közvetítés felelőse is felfigyelt a csatorna teljesítményére, aki az egyik délelőtt az M4 Sporton figyelte az eseményeket, és dicsérte a műsor szerkesztését, azt írta üzenetben, hogy „elképesztően jó, amit csinálunk”.

„Szerintem a legnagyobb dicséret, ha az a szakember, akihez az egész tartozik, azt mondja, hogy hű, ez vagány, hogy mi be merünk vágni két különböző számot adott esetben, hogy megvan a magyar a versenye előtt, versenye után” – mondta.

Kiemelte, hogy nagyon magasra tette a budapesti rendezés a lécet.

„Voltunk jó néhány helyen, és ez minden szempontból, ha az egészet nézzük, a hangulatot, rendezést, az összképet, Youhuu-t, a verseny kabalaállatát, akkor ez nagyon magasan van a polcon” – mondta.

Kiemelte, nagyon fontos, hogy az embereket újra megtalálta az atlétika, majd azzal zárta gondolatait: „Nekünk az M4 Sporton és a közmédiában az lesz a legfontosabb feladatunk, hogy a nézők ne engedjék el az atlétikát, hanem kövessék, figyeljék, és szeressék úgy, ahogy remélhetőleg az elmúlt napok során megszerették.”

Írja a Magyar HÍrlap