Két új játékost igazolt a Zalaegerszeg – HIVATALOS

Tajti Mátyás Újpestre távozása után a Zalaegerszeg hétfőn két új játékos érkezéséről számolt be…

 

A Zalaegerszeg hivatalos honlapján erősítette meg, hogy szerződtette a csapat korábbi játékosát, Josip Spoljaricot.

A 26 éves eszéki nevelésű horvát támadó több helyi csapat mellett a ZTE-nél is szerepelt kölcsönben. Spoljaric a 2021-2022-es szezon során 29 NB I-es mérkőzésen hat találatot és három gólpasszt regisztrált, majd visszatért az Eszékhez. Az elmúlt idényben 17 mérkőzésen kétszer volt eredményes a horvát élvonalban, az idei Ekl-selejtezők során is betalált egy alkalommal.

“Nagyon szép emlékeim vannak az NK Osijekben töltött időszakomról, hiszen ott nevelkedtem, illetve úgy érzem, hogy minden a lehető legjobban alakult az ott tartózkodásom során. Volt egy rövid kitérőm már Zalaegerszegre és itt is szép emlékeket szereztem, szerettem itt játszani, így nyugodt szívvel mondom azt, hogy nagyon szívesen térek ide vissza” – mesélte el a régi-új igazolás.

Emellett a ZTE hivatalos oldala tudatta, hogy megszerezte a francia Yohan Croizet játékjogát az Újpesttől.

A 31 éves francia légiós hazájában a Metzben nevelkedett, majd Belgiumban és az Egyesült Államokban is játszott, 2021-ben szerződött Magyarországra. Croizet eleinte az Újpest húzóembere tudott lenni, később azonban többször is hosszabb időt kellett kihagynia súlyos sérülésekből kifolyólag. A francia karmester a 2021-2022-es szezonban 27 bajnokin hat-hat gólt és gólpasszt jegyzett, az előző idényben azonban csupán öt NB I-es találkozón tudta vállalni a játékot. Croizet tagja volt egy MK-győztes csapatnak, kereken 50 találkozón lépett pályára a lila-fehéreknél.

“Először is szeretném újra élvezni, hogy játszhatok. Másodszor pedig szeretném segíteni és támogatni a fiatal játékosokat a tapasztalataimmal, ellátni őket tanácsokkal. Mindig úgy gondoltam, hogy a megfelelő hozzáállással az ember bevonzza magának a jó dolgokat, így remélem, hogy segíteni tudom majd a csapatot annak érdekében, hogy még magasabbra jussunk és a lehető legjobb helyen végezzünk” – fogalmazott új csapatánál Croizet.

Fociclub