Ittasan, jogosítvány nélkül okozott balesetet egy férfit a fővárosban

MH/MTI
2023. augusztus 24. csütörtök. 10:37

A XIV. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei szeme láttára okozott balesetet, majd menekülés közben még egy kocsit összetört egy ittas, jogosítvánnyal nem rendelkező román férfi a fővárosban – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön a Police.hu-n.

A férfi autójában kábítószergyanús anyagot is találtak – tudatta a rendőrség.

A tájékoztatás szerint az autós szombaton Zuglóban, a Mogyoródi út és Róna utca kereszteződésében ütközött egy másik személyautóval. A férfi továbbhajtott, figyelmen kívül hagyta az őt követő rendőrautó megállásra felszólító jelzéseit is, menekülés közben pedig még egy autóval ütközött, végül az Ajtósi Dürer sor és a Stefánia út kereszteződésében fogták el. A balesetekben senki sem sérült meg.

A férfinél az alkoholszonda pozitív értéket mutatott, és az is kiderült, hogy a 29 éves román állampolgár vezetői engedéllyel sem rendelkezik.

A férfit a XIV. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást vele szemben. Felelnie kell még engedély nélküli és ittas vezetés miatt, valamint számos közlekedési szabály megsértéséért – ismertette a rendőrség.

Írta a Magyar Hírlap