Egymilliárd fölött lehet az atlétikai vb nézettsége Atlétikai vb 2023

MH/MTI
2023. augusztus 24. csütörtök. 9:02
Frissítve: 2023. augusztus 24. 9:18

 „Budapest nemcsak felvette a versenyt Londonnal, de az előzetes kalkulációk szerint rekordot dönthet, azaz meghaladhatja az egymilliárd nézőt világszerte, és ez minden idők legmagasabb nézettsége a sportág szabadtéri világbajnokságainak történetében” – áll a közleményben.

Nagy-Britanniában, ahol különösen nagy népszerűségnek örvend az atlétika, az adatok alapján többen nézik a budapesti vb-t, mint a hat évvel ezelőtti londonit, de hasonló érdeklődést mutat Japán, Svédország, Németország és Franciaország is.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) szerverén futó vb honlapja több alkalommal nem bírta azt a rendkívüli terhelést, amelyet a budapesti vb miatt extrém mennyiségűre nőtt látogatószám okozott.

A szurkolók szerda estig az összes jegyet elkapkodták, sem a hivatalos online felületen, sem a Nemzeti Atlétikai Központ jegypénztárában nem lehetett belépőt vásárolni az esti versenyprogramokra, ezért a szervezők a WA-nál azt kezdeményezték, hogy a kiemelt vendégeknek fenntartott helyek egy részét is nyissák meg az érdeklődők előtt.

Írja a Magyar HÍrlap