A gmail fiókok újra veszélyben

Gyakran megesik az is, hogy igazából már mindent vagy a felhőben vagy ezeken a szerkentyűkön tárolunk. Máshol nincs is másolatunk a dolgainkról, így pedig egy váratlan változtatás nagyon is komoly zavart okozhat az erőben, és nem árt tájékozódni, ha nagy a techcégek bejelentéseket tesznek a különböző szolgáltatásaikat illetően – írta meg a promotions.hu.

A Gmail kapcsán a Google már korábban is több bejelentést tett fontos és váratlan változásokról, és az egyik legfontosabb ezek közül az volt, hogy bizony egy új irányelv értelmében a cég nagytakarítást tart, ennek keretében pedig törlik majd az inaktív fiókokat. azok a fiókok kerülnek törlésre tehát, amelyeket inaktívnak minősítenek. A bejelntés mellett a cég pedig tájékoztatja a felhasználókat is a nagy változásról.

Már elkezdték kiküldeni az e-maileket, amelyek ezzel kapcsolatban születtek.

A Google amúgy a változtatásokról májusban kezdett el tájékoztatásokat kiadni, a törlések pedig decembertől kezdődnek majd. A változtatás keretében tehát a törlés, mint arról a HVG is beszámolt egy hisszabb cikkben, érinti a felhasználó Gmailben, Google Drive-on, Naptárban, Meetben és Google Fotók szolgáltatásban lévő adatait és tartalmait. Ám arról is értesülhetnek az érintettek, hogy a YouTube videók és fiókok például már nem törlődnek, ezeket kivették a változási körből.

Az e-mail tárgya pedig az, hogy „Az inaktív Google-fiókokra vonatkozó irányelvünk módosítása”. És épp emiatt kap most kritikát a Google, mivel sokak szerint a tárgynak sokkal egyértelműbbnek kéne lenni, mivel egy nagyon fontos változásról van szó. A közösségi terekben sok helyen megy erről a tájékoztatásról a diskurzus, egy cég vezérigazgatója szerint pedig az lehetne a legjobb megoldás, ha a Google a keresője kezdőoldalán tájékoztatná erről a változásról a Gmail-felhasználókat.