Új balhátvéd érkezik az Ajaxhoz – sajtóhír

Egybehangzó nemzetközi sajtóbeszámolók szerint az AFC Ajax szerződteti a belga bajnok balhátvédjét…

(Photo by Joris Verwijst/BSR Agency/Getty Images)

A Telegraaf beszámolói szerint az AFC Ajax mindenben megállapodott a regnáló belga bajnok Royal Antwerp vezetőségével a csapat argentin balhátvédje, Gastón Ávila leigazolásáról. A tehetséges bekket már nem nevezték csapata a következő BL-selejtezőjére, mivel a hírek szerint kedden Amszterdamban utazik az átigazolása véglegesítése érdekében.

A 21 esztendős szélsővédő a patinás Boca Juniors csapatában nevelkedett, melynek első csapatában mindössze 12 mérkőzésen játszott, menet közben 2021-ben a Rosário Centralban szerepelt kölcsönben, ahol 35 tétmeccsen jutott szóhoz. Ávila egy évvel ezelőtt szerződött a belga együtteshez, amely színeiben a kezdeti nehézséget követően a bajnokcsapat alapembere lett. Az argentin légiós a 2022-2023-as kiírásban 18 bajnokin és összesen 29 tétmérkőzésen lépett pályára a Royal alkalmazásában.

A holland és az argentin sajtó egybehangzó beszámolói értelmében az Ajax 12.5 millió eurót fizet a játékosért és 2028-ig szóló szerződést köthet vele.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

Fociclub