Önvezető buszok szállítják az utasokat San Franciscóban

Augusztus 16-án elindult az immár a nyilvánosság számára is elérhető szolgáltatás, amelyet június óta teszteltek, eleinte utasok nélkül a városban. A buszok Treasure Island városnegyedben tevékenykednek, ahol délelőtt 9 órától délután 6-ig, 20 percenként járnak menetrendszerűen, miközben a biztonság kedvéért egy, a megfelelő működést ellenőrző biztonsági sofőr is tartózkodik az utastérben. A Beep által üzemeltetett járművek egyszerre 10 utas befogadására alkalmasak, és nem rendelkeznek kormánykerékkel, viszont a biztonsági munkatárs egy kézi kontroller segítségével átveheti az irányítást szükség esetén.

Erre a San Francisco Standard beszámolója szerint az első napon több ízben is nyílt alkalom, miután a busz időnként rendhagyó módon kezdett viselkedni, például megállt egy fa árnyéka előtt, vagy éppen nem tudta megfelelően kivitelezni a parkolást a megállóhelyen. A járművek ingyenesen vehetők igénybe, viszont lassan érnek célba: körülbelül 20 km/h-s sebességgel haladnak az utakon.

San Franciscóban egyre bővülnek az önvezető közlekedési szolgáltatások: augusztus 10-étől kezdve a Cruise és a Waymo is engedélyt kapott rá, hogy kiterjessze robotaxi szolgáltatásait, és pénzért szállítson utasokat szerte a városban. Az autonóm autók azonban forgalmi problémákat is okoznak néha, néhány nappal ezelőtt éppen a Cruise járművei blokkolták a forgalmat, amikor negyedórára leálltak egy útkereszteződés közepén.