Krizsán Xénia negyedik lett az atlétikai világbajnokságon Krizsán Xénia (középen), mellette Nemes Rita a női hétpróba 800 méteres síkfutás száma után

Krizsán Xénia csoportjában harmadikként ért célba a 800 méteres futásban, amivel összetettben a negyedik lett a hazai rendezésű világbajnokságon.

„800 előtt kicsit számolgattam, messzinek tűnt a negyedik hely, ez valami hihetetlen. Szerintem a magyarok a legjobb szurkolók, külföldön nem szurkolnak ennyire. Remélem mostmár tudják, hogy mi az a hétpróba”- nyilatkozta a negyedik helyezett az m4 sport-nak.

Az MTK magyar csúcstartó klasszisa idén még egyetlen hétpróbát sem teljesített, de a vb-n szinte minden számban remekelt. A 800 méteren erejét remekül beosztotta és 2:08.93 perccel ért célba, amiért 980 pont járt. Így végül 6479 pontos teljesítménnyel fejezte be a viadalt, ami csak egyetlen ponttal van az olimpiai kvalifikációs szint alatt. Összetettben 22 ponttal maradt le a dobogóról.

Nemes Rita a 800 méteres futásban a csoportját megnyerte, amivel bebiztosította a 10. helyét a budapesti atlétikai világbajnokság hétpróba számában.

A hétpróbát az 2019-es dohai győztes, a brit Katarina Johnson-Thompson nyerte meg 6740 ponttal, 20 ponttal megelőzve az amerikai Anna Hallt. A bronzérem a holland Anouk Vetteré (6501) lett.
 

Írja a Magyar HÍrlap