Verstappen távozhat, ha visszaesnek

A harmadik világbajnoki címe küszöbén álló Max Verstappen fiatal kora ellenére többször is hangsúlyozta, hogy jelenlegi szerződése 2028-as kifutását követően elhagyhatja a királykategóriát, így aztán a Telegraafnak adott interjújában azt a kérdést is nekiszegezték, hogy el tudja-e képzelni, hogy akár ennél előbb is távozik az F1-ből – például abban az esetben, ha a nagy 2026-os szabályváltozások a Red Bull visszaesését hozzák majd.

verstappen-drift

Verstappen mindenekelőtt azt hangsúlyozta, hogy nem lát esélyt ilyen drámai változásra, azt viszont nem tagadta, hogy ebben az esetben el tudja képzelni az idő előtti búcsút: „Nem hiszem, hogy ennyire visszaeshet egy csapat, különösen annak fényében, mennyi jó ember vesz körül minket. Persze ebben a sportban mindig előfordulhat, hogy csapatként nem teljesítesz jól, ekkor merül fel a kérdés, hogy milyen kilátásaid vannak.”

„Az viszont tény, hogy nem látom magamat három éven át a középmezőnyben körözgetni, akkor már inkább otthon maradok és csinálok valami mást. De ahogy mondtam, erre nem látok esélyt” – nyilatkozta a holland, akitől azt is megkérdezték, eszébe jutott-e valaha komolyabban az, hogy elhagyja a Red Bullt.

verstappen-barcelona_1

„Ez nem, viszont a kérdés felmerült bennem, hogy még mindig működni fog-e. De végül mindig együtt maradtunk” – felelte a bajnoki éllovas. „Rengeteg dolog történt a csapattal az évek során, nézzük csak meg a motorszállítóváltást Renault-ról Hondára, vagy hogy mostanra már saját motort épít. Mindig volt mit várni, és ez kulcsfontosságú volt a szerződéshosszabbításhoz” – mondta a holland, aki arra is kitért, hogy sokan arrogánsnak tartják, mert saját magát tartja a legjobbnak:

„Versenyzőként mindig így kell gondolkodnod szerintem, másként sosem leszel sikeres. Még ha nem is te vagy a legjobb, akkor is ennek kell sugároznia belőled és ezt kell gondolnod magamról. Én például sosem ismerném el, hogy nem én vagyok a mezőny legjobbja.”

Formula.hu

Tagged: