Újabb világbajnok igazol a Premier League-be – sajtóhír

Nemzetközi sajtóinformációk szerint a világbajnok argentin válogatott balhátvédje a Premier League-ben folytatja pályafutását…

(Photo by Simon Bruty/Anychance/Getty Images)

César Luis Merlo beszámolói értelmében a felek közt megszületett a megegyezés róla, hogy az argentin balhátvéd, Marcos Acuna átigazol a Sevilla együttesétől az Aston Villához.

A 31 éves balhátvéd annak idején hazájában a Ferro Carril Oeste és a Racing Club labdarúgója volt, majd a portugál Sporting CP csapatában szerepelt 2017-től 2020-ig. Acuna három évvel ezelőtt igazolt az andalúziai együtteshez, mely színeiben mostanáig 124 tétmérkőzésen lépett pályára. A Sevillával 2023-ban Európa-ligát és európai Szuperkupát nyert.

Acuna évek óta meghatározó játékosa a Lionel Scaloni vezette argentin válogatottnak. A rutinos bekk 2016 óta 53 alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, tagja volt a 2021-ben Copa Américát és a 2022-ben világbajnokságot nyerő együttesnek is.

A kiszivárgott híresztelések értelmében Acuna a birminghamiekkel 2026-ig szóló megállapodást köthet, új csapatában pedig együtt játszhat az argentin válogatott első számú kapusával, Emiliano Martínezzel.

Fociclub