PL: rutinos holland hálóőrt igazolt az újonc – HIVATALOS

Az angol élvonalban (Premier League) szereplő Luton Town az angol másodosztályból (Championship) igazolt kapust.

A Luton Town hivatalos csatornáin keresztül jelentette be, hogy leigazolták a Norwich City kapuvédőjét, Tim Krult. Azt nem hozták nyilvánosságra a felek, hogy a “kalaposok” mennyit fizettek a “kanáriknak”, de szerződése utolsó évében járt a 15-szörös holland válogatott hálóőr, így valószínűleg egy jelképes összegről lehet szó. A Luton egy egyéves szerződést kötött meg a 35 éves kapussal.

Krul a holland Ado Den Haag U17-es csapatából igazolt át a Newcastle utánpótlásába, és egészen 2017-ig a kötelékeibe tartozott. Ugyanakkor a “szarkák” rendre kölcsönadták a rutinos portást, megjárta az Ajaxot, a Twentét, a Brightont, a Falkirket, és a Carlisle Unitedet is. A Newcastle együttesét végül a Brighton kedvéért hagyta el 2017-ben, de a “sirályoktól” egy szezont követően távozott is, a Norwich Cityhez írt alá. Krul a “kanáriknál” lehúzott 5 idénye alatt 169 tétmérkőzésen védhetett, amelyekből 47-et hozott le kapott gól nélkül.

A 35 éves holland kapus összesen 222 alkalommal védett korábban a Premier League-ben, így van bőven rutinja a legmagasabb szinten.

Fociclub