PL: kölcsönvette a Brentford kapusát az Arsenal! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy vásárlási opcióval kölcsönvették a Brentford kapusát, David Rayát.

(Photo by Jacques Feeney/Offside/Offside via Getty Images)

Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóhírek, miszerint David Raya az Arsenal csapatánál folytathatja a pályafutását. A londoni klub ugyanis a mai nap folyamán bejelentette, hogy kölcsönvették a spanyol hálóőrt a Brentfordtól. Az egy szezonra szóló kölcsönvételért 3 millió fontot fizetett az Arsenal, de emellett opciós vásárlási jogot is szereztek Rayára, amit további 27 millió font ellenében tudnak majd aktiválni a szezon végén. A hírek szerint az opciós vásárlási jog kötelező vásárlási opcióvá fog válni, ha Raya elér egy bizonyos mérkőzésszámot a kapuban. Erre a források alapján bőven meglesz az esélye a spanyol hálóőrnek, miután Mikel Arteta szeretne komoly versenyhelyzetet teremteni Aaron Ramsdale számára.

David Raya 2019 nyarán igazolt a Brentford együtteséhez a Blackburn csapatától 3,35 millió euró ellenében. A klub színeiben azóta 161 mérkőzésen lépett pályára, amelyekből 54-et hozott le kapott gól nélkül. Piaci értékét 27 millió fontra teszi a transfermarkt.

Fociclub