Szoboszlai: “Mindent megteszek a csapatért…”

A magyar válogatott csapatkapitánya izgatottan várja az új szezon rajtját, miután a nyáron a német RB Leipzigtől az angol élvonalbeli Liverpoolhoz szerződött…

(Photo by Suhaimi Abdullah/NurPhoto via Getty Images)

A magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik a Liverpool hivatalos honlapjának adott interjúban megosztotta a legfontosabb idény előtti várakozásait:

“Amikor a Liverpool ellen játszottam a Salzburggal és a Lipcsével, láthattuk, hogy milyen minőséget képviselnek. Amikor tmegudtam, hogy csatlakozni fogok, körülbelül öt percig leültem, és azt gondoltam: ‘Nos, most még többet kell tennem, mert nagyon-nagyon jó kvalitásuk van, nagyon-nagyon jó játékosaik vannak.’ Az első gondolataim után csak azt éreztem: ‘Rendben, induljunk.”

“Mindent megteszek a csapatért és ha fel kell szólalnom, akkor fel fogok. A kommunikációval segíthetsz a társaknak, és számomra az a legfontosabb, hogy másokon segítsek. Meg tudok hozni olyan döntéseket, amelyek nem könnyűek, de számomra a csapat minden előtt áll” – tette hozzá a 22 éves labdarúgó.

Szoboszlai a beszélgetés során elárulta, hogy érti az angol nyelvet, de a német jobban megy számára, így Jürgen Kloppal bizonyára ezutóbbi nyelven fognak kommunikálni egymással.

A magyar válogatott kiválósága a hazai szurkolókat is büszkévé szeretné tenni: “Az emberek nagyon kedvesek voltak, örültek nekem. Sok üzenetet kaptam a válogatott csapattársaktól, a szövetségi kapitánytól is. A számomra fontos emberekkel – akik közel állnak hozzám és ismernek – elbeszélgettem, és nagyon kedvesek voltak. És persze a magyar embereknek nem mindennapi esemény, amit most történik, így remélhetőleg boldoggá tehetem őket – később pedig még jobban” – árulta el.

A Liverpool vasárnap a Chelsea elleni idegenbeli mérkőzéssel kezdi meg szereplését a Premier League új kiírásában.

Fociclub