A francia Ferrarivá akarja tenni az Alpine-t a Renault

Francia Ferrarivá szeretné tenni az Alpine-t a Renault csoport vezérigazgatója, Luca de Meo. A milánói születésű olasz autóipari vezető úgy gondolja, hogy a francia embereknek is olyan kötődést kell teremteni egy autómárka felé, mint amilyet az olaszok éreznek a Ferrari iránt.

„Az Alpine F1-es csapata lesz a francia Ferrari. Franciaországban még mindig túl kevés a szenvedély a Formula–1 iránt, és ennek az az oka, hogy a francia emberek számára nincs olyan szimbólum, amiért szurkolni lehet, mint az olaszoknak a Ferrari” – mondta De Meo a Sky Sports olasz kiadásának.

„A célunk az, hogy az Alpine színeit összekössük a szenvedéllyel, és hogy a történelmet ezekhez a színekhez kapcsoljuk, ami kialakítja a kötődést” – tette hozzá a Renault vezetője.

f1-alpine

De Meo nemrég kezdte el újra átalakítani a teljes istállót és előbb az Alpine márka éléről váltotta le Laurent Rossit, majd az átszervezés az F1-es csapatig is eljutott, ahonnan Alan Permane sportigazgató mellett Otmar Szafnauer csapatfőnököt is elküldték.

Az F1 közegében rengetegen adtak hangot annak, hogy ezek helytelen döntések voltak, mert időt sem adtak a Szafnauer által vezetett stábnak arra, hogy érvényesítse az akaratát, most pedig megint egy újabb irány következik, a célokat és az odáig vezető utat is áttervezik – pedig ebben a sportban ez nem így működik, időt kell adni ahhoz, hogy elkezdjenek működni a kitalált dolgok.

Formula.hu

Tagged: