Bundesliga: a Feyenoord védőjével pótolná Gvardiolt az RB Leipzig! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig együttese a távozó Josko Gvardiol helyére a Feyenoord védőjét, Lutsharel Geertruidát szemelte ki.

(Photo by Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images)

Mint arról beszámoltunk, az RB Leipzig együttese 90 millió euró ellenében értékesítette középhátvédjét, Josko Gvardiolt, akit a Manchester City gárdája igazolt le. A német csapat a legfrissebb hírek szerint már jó ideje figyelte a horvát védő esetleges utódjait, akik közül Lutsharel Geertruida tűnik a legfőbb kiszemeltjüknek. Egybehangzó holland sajtóértesülések alapján ugyanis a lipcsei alakulat kész lenne 30 millió eurót is fizetni a Feyenoordnak a 23 éves játékosért. A Leipzig érdeklődését maga a Feyenoord általános és technikai igazgatója, Dennis te Kloese is elismerte, ugyanakkor a beszámolók szerint a holland csapat nem feltétlenül szeretne megválni kulcsfigurájától, így lehet, hogy a Leipzignek még mélyebben a zsebébe kell nyúlnia, ha szeretnék Geertruida játékjogát megszerezni.

A háromszoros holland válogatott középhátvéd 2018 nyarán került fel a Feyenoord felnőttei közé. A klub színeiben azóta 152 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 15 gólig és 6 gólpasszig jutott. Szerződése 2025 nyaráig köti aktuális csapatához, piaci értékét pedig 25 millió euróra teszi a transfermarkt.

Fociclub