Újabb lépéssel közelebb a budapesti BL-döntő

Mint ismeretes, az MLSZ a közelmúltban jelezte rendezési szándékát a 2026-os és a 2027-es Bajnokok Ligája döntőjére…

(Photo by Mattia Ozbot/Getty Images)

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) megkapta az európai szövetség (UEFA) feltételeit és előírásait a 2026-os és 2027-es Bajnokok Ligája-döntőre pályázás kapcsán.

“Az MLSZ a napokban megkapta az UEFA feltételeit és előírásait, ennek alapján készíti el azt a szakmai pályázatot, amellyel november közepéig kell jelentkezni az esemény megrendezésére” – mondta az M1 aktuális csatornának Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

Sipos hozzátette, hogy főként logisztikai kérdéseket, a szurkolók kezelését, fogadását kell megszervezni.

Emlékezhetünk rá, hogy az elmúlt éveket tekintve a Puskás Aréna 2020-ban európai Szuperkupa-mérkőzésnek, 2021-ben négy Európa-bajnoki mérkőzésnek, idén pedig az Európa-liga döntőjének adott otthont.

“Ebből a sorból is kiemelkedik a BL-döntőt az előírások és a feltételek vonatkozásával, mert ez az esemény az egész világ figyelmét felkelti” – jegyezte meg a szóvívő.

Sipos közölte, hogy az MLSZ szakemberei a napokban felveszik a kapcsolatot az érintett szervezetekkel, így a fővárossal és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérrel is.

AZ UEFA júliusban jelentette be, hogy a 2026-os és 2027-es BL-döntőre két tagszövetség jelentkezett, az olasz a milánói San Siróval kandidál. A két pályázó egyúttal azt is jelentheti, Budapestnek nagyon jó esélye van arra, hogy három vagy négy év múlva megrendezze a világ legrangosabb klubsorozatának döntőjét. Az UEFA végrehajtó bizottsága várhatóan jövő májusban dönt a finálék helyszíneiről.

Fociclub