PL: újabb védőt igazolt a Monacótól a Chelsea! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtették Axel Disasit az AS Monaco csapatától.

(Photo by Chris Ricco/Getty Images)

2023 januárjában Benoit Badiashilet igazolta le a Chelsea gárdája az AS Monacotól 38 millió euróért. Most ismét egy középhátvédet igazoltak a hercegségbeli csapattól, a londoni klub ugyanis hivatalos oldalán bejelentette Axel Disasi érkezését. A 25 éves játékosért 45 millió eurót fizetett a Chelsea, akire jelenleg nagy szükségük is lehet, hiszen Wesley Fofana, és a korábban említett Badiashile is hosszú sérülésből lábadozik. A védelem közepén és jobb oldalán egyaránt bevethető Disasi kiváló idényt produkált legutóbb, hiszen 49 meccsen 6 gólig és 4 gólpasszig jutott, aminek okán például a Manchester United figyelmét is felkeltette, de ő végül a londoni csapat ajánlatát fogadta el.

Axel Disasi 2020 nyarán került 13 millió euró ellenében az AS Monacohoz a Reims csapatától. A klub színeiben összesen 129 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 12 gólt és 4 gólpasszt jegyzett. Új állomáshelyén 2029 nyaráig szóló szerződést írt alá.

Fociclub