Új klubja bejelentette Cavani érkezését – HIVATALOS

A korábbi híreszteléseknek megfelelően a rutinos uruguayi támadó felbontotta a szerződését a Valenciával, és leigazolt új csapatához…

(Photo By Joaquin Corchero/Europa Press via Getty Images)

A Boca Juniors a szombat esti órákban erősítette meg, hogy másfél évre érvényes megállapodást kötött Edinson Cavanival, aki a mai napon felbontotta a szerződését a Valenciával.

A 36 éves támadó annak idején hazájában a Danubio csapatában nevelkedett, majd Európában először Olaszországban játszott a Palermo (2007-2010) és a Napoli (2010-2013) csapataiba. Ezt követően emlékezetes éveket töltött el a Paris Saint-Germain játékosaként, mely színeiben 2013 és 2020 között kereken 200 találatot szállított. A párizsiaktól való távozását követően két szezont eltöltött a Manchester Unitednél, tavaly nyáron pedig a Valenciához került.

Cavani a 2022-2023-as szezon folyamán 28 tétmérkőzésen hét gólra volt képes a “denevérek” színeiben. A Valenciához még egy évig kötötte szerződés, melyet azonban nem szeretett volna kitölteni, a felek pedig megegyeztek a szerződés felbontásáról.

A Boca Juniors tervei szerint az új igazolás már a jövő szerdai Libertadores-kupa nyolcaddöntőben debütálhat, melyen éppen Cavani korábbi csapata, a Nacional lesz az arany-kékek ellenfele.

Fociclub