Cavani megegyezett az új csapatával – sajtóhír

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint a Valencia rutinos uruguayi támadója élő szerződése ellenére búcsút inthet nyáron csapatának…

(Photo by David Aliaga/NurPhoto via Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint Edinson Cavani rövidesen felbontja a szerződését a Valenciával, ugyanis mindenben megállapodott az argentin Boca Juniorsszal megkötésre kerülő másfél éves szerződésről.

A 36 éves támadó annak idején hazájában a Danubio csapatában nevelkedett, majd Európában először Olaszországban játszott a Palermo (2007-2010) és a Napoli (2010-2013) csapataiba. Ezt követően emlékezetes éveket töltött el a Paris Saint-Germain játékosaként, mely színeiben 2013 és 2020 között kereken 200 találatot szállított. A párizsiaktól való távozását követően két szezont eltöltött a Manchester Unitednél, tavaly nyáron pedig a Valenciához került.

Cavani a 2022-2023-as szezon folyamán 28 tétmérkőzésen hét gólra volt képes a “denevérek” színeiben. A Valenciához még egy évig köti szerződés, de a hírek szerint Cavani nem szeretné kitölteni a megállapodását, mert visszavágyik Dél-Amerikába, és a felek már hetek óta a megállapodás megsemmisítésének részleteiről tárgyalnak, melyet hamarosan fel is bonthatnak.

Az argentin újságíró szerint Cavani akár már a Libertadores-kupa nyolcaddöntőjében pályára léphet új csapatában, melynek első mérkőzésére a jövő héten, a visszavágójára az azt követő héten kerül sor az uruguayi Nacional ellen.

Fociclub