Új kulcsembert talált a keretében a Boca Juniors

Noha a Boca Juniors számára meglehetősen gyengén sikerült az argentin bajnokság idei első, Liga Profesional elnevezésű kiírása, egy fiatal játékos tündöklése mindenképpen pozitívum…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

A Boca Juniors áprilisban kinevezett új edzője, Jorge Almirón színrelépése talán nem hozta meg a kívánt mértékű javulást az eredményekben, de az 52 éves szakember bátrán játszatja az arany-kékek fiatal játékosait, akik közül többen megállják a helyüket.

Az elmúlt időszakban a szélvészgyors balhátvéd Valentín Barco mellett az együttes belső középpályása, Cristian Medina ugyancsak főszereplővé lépett elő. A 21 éves középpályás a felnőttek közti 2020-as bemutatkozása óta jobbára csak epizódszereplő volt. Például a Liga Profesional 2022-es kiírásában 18 mérkőzésen mindössze 747 perc játéklehetőséget kapott. Ehhez képest Almirón megjelenése után szép lassan a kezdőcsapat tagja lett, onnan pedig már hónapok óta kirobbanthatatlan.

Medina kezdetlbeli masszív mezőnymunkájához az elmúlt meccseken rendre gólok párosultak. A tehetséges középpályás az utolsó hat meccsén négy gólt szerzett, azok után, hogy azelőtt 103 meccsen mindössze egyszer volt eredményes.

A termékeny júliusi széria alatt bajnokin bevette a Sarmiento Junin, a Gimnasia La Plata és a Newell’s Old Boys kapuját, valamint egy gólpassza mellett ugyancsak gólt lőtt a Barracas Central elleni kupameccsen. Továbbá ez idő alatt még egy Huracán elleni bajnokin is jegyzett egy előkészítést. Ezt megelőzően Medina az eddigi egyetlen profi gólját 2021. április 17-én szerezte az Atlético Tucumán ellen.

“Az edző kérte, hogy minél többször érkezzek meg az ellenfél kapuja elé, igyekszem teljesíteni, amit kért. Valamivel támadóbb szerepkörben futballozom, mint korábban, leginkább ennek köszönhető a változás. Igyekszem minél tovább folytatni a jó sorozatomat és hozzájárulni a csapat sikereihez” – jegyezte meg a fiatal játékos.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

Fociclub