A Ferrari elégedett, Sainz sem bánkódik

Charles Leclerc a második helyre hozta be a Ferrarit a Belga Nagydíj időmérőjén, és ezzel pole-t szerzett vasárnapra Max Verstappen rajtbüntetése miatt, míg Carlos Sainz ötödik lett a kvalifikáción, ami második sorrá, negyedik hellyé változik majd a futamra: nem lehetnek elégedetlen a Scuderiánál a spái péntekkel.

Fred Vasseur csapatfőnök pedig nem is az, bár azt hozzátette, hogy a versenytempóról halvány segédfogalmuk sincs jelenleg,  hiszen az egyetlen esős szabadedzés során ez nem derülhetett ki.

„Volt egy kis káosz így, de jó időmérő volt ez számunkra azzal, hogy az első és a negyedik helyről rajtolhatunk vasárnap” – mondta Vasseur a Sky Sportsnak a kvalifikáció után.

„Nagyon jó volt, ha nem számítjuk Maxot, mert ő valósággal szárnyalt, és az egy másik történet. Vegyük ezt jó eredménynek és jó előrelépésnek a részünkről. Nem volt időnk semmit beállítani, de senki nem tudja pontosan, hogy ki hol is áll egymáshoz képest. Persze azért jobb elölről rajtolni, mint hátulról, és az eredménnyel nagyon elégedett vagyok. A végsebességekben elég nagy az eltérés, ami azt mutatja, hogy a csapatok eltérő taktikát választanak szombatra és vasárnapra, de majd meglátjuk az időjárást” – tette hozzá a csapatfőnök.

Sainz végül bő másfél tizedet kapott Leclerc-től, ezzel szorult három hellyel csapattársa mögé, de tudja, hogy hol hagyta benne ezt az időt:

„Trükkösek voltak a körülmények, ahányszor kimentünk a pályára, annyiszor volt teljesen más az aszfalt. Szépen eljutottam a Q3-ig, ott viszont az utolsó köröm egyáltalán nem volt a legjobb: volt egy nagy mentésem a nyolcas és kilences kanyarban, ami pár pozíciómba került. Viszont örülök annak, hogy ilyen körülmények között is túljutottam az időmérőn, és ott vagyok a top ötben. Bármi elképzelhető ezen a hétvégén az időjárás miatt, trükkösnek ígérkezik a folytatás” – értékelt röviden a spanyol ferraris.

f1-sainz-ferrari-spa

Formula.hu

Tagged: