PL: az Ajaxtól igazolt védőt a Fulham! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Fulham együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy leigazolta az Ajax védőjét, Calvin Basseyt.

(Photo by Photo Prestige/Soccrates/Getty Images)

Hosszú hetek óta köztudott volt, hogy a Fulham gárdája a 2023/24-es szezon előtt mindenképp szeretné megerősíteni a védelmét, erre pedig az egyik legfőbb kiszemeltjük Calvin Bassey volt. A nigériai védő megszerzésével kapcsolatos pletykák végül a mai nap váltak hivatalos bejelentéssé, a londoni klub ugyanis közzétette, hogy megszerezték Bassey játékjogát az Ajaxtól. A Fulham 22,5 millió eurót fizetett a holland csapatnak a 23 éves játékosért, aki a védelem tengelyében és a bal szélen is megállja a helyét.

Calvin Bassey tavaly nyáron igazolt az Ajax együtteséhez a Rangerstől 23 millió euró ellenében. Az amszterdami klub mezét összesen 39 mérkőzésen öltötte magára, ez idő alatt 1 gólt és 5 gólpasszt jegyzett. Új állomáshelyén a 3-as számú mezt fogja viselni és 2027 nyaráig szóló szerződést írt alá, ami tartalmaz egy plusz egy évre szóló hosszabbítási opciót is.

Fociclub