Serie A: válogatott támadót igazolt a visszatérő Genoa – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a szerda délutáni órákban az olasz bajnokságba (Serie A) egy év után távollét után visszatérő Genoa leigazolta a kiszemelt támadót…

(Photo by Christopher Lee – UEFA/UEFA via Getty Images)

A Genoa a szerdai napon megerősítette, hogy 2028-ig szóló szerződést kötött a Boca Juniorstól érkező olasz válogatott támadóval, Mateo Reteguivel.

A 24 éves támadó a River Plate utánpótlásában kezdte, majd miután nem marasztalták az ősi riválisnál kötött ki, de a felnőttek közt nem sokat bizonyíthatott a Bocában. Retegui az Estudiantes La Plata és a Talleres Córdoba után tavaly óta a Tigrében szerepelt kölcsönben, ahol a 2022-es Liga Profesional gólkirálya lett 19 találattal. Az aktuálisan zajló argentin bajnoki idényben 20 pályára lépés alatt 11-szer talált be a távozását megelőzően.

Az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Roberto Mancini a játékos olasz felmenői miatt meghívta őt az Azzurri keretébe, és a márciusi két Eb-selejtezőn Anglia és Málta kapuját is bevette.

Mostantól a Serie A-ban bizonyíthatja képességeit, miután a Genoa ajánlatot fogadta el azt követően, hogy korábban állítólag a Fiorentina is érdeklődött iránta.

Fociclub