Cavani kérvényezte a szerződése felbontását a Valenciánál – sajtóhír

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint a Valencia rutinos uruguayi támadója élő szerződése ellenére búcsút inthet nyáron csapatának…

(Photo by David Aliaga/NurPhoto via Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint Edinson Cavani képviselői megkezdték az egyeztetéseket a Valencia vezetőségével a rutinos uruguayi csatár 2024-ig érvényes szerződésének felbontásáról, miután a játékos vissza szeretne térni Dél-Amerikába az argentin Boca Juniorshoz.

A 36 éves támadó annak idején hazájában a Danubio csapatában nevelkedett, majd Európában először Olaszországban játszott a Palermo (2007-2010) és a Napoli (2010-2013) csapataiba. Ezt követően emlékezetes éveket töltött el a Paris Saint-Germain játékosaként, mely színeiben 2013 és 2020 között kereken 200 találatot szállított. A párizsiaktól való távozását követően két szezont eltöltött a Manchester Unitednél, tavaly nyáron pedig a Valenciához került.

Cavani a 2022-2023-as szezon folyamán 28 tétmérkőzésen hét gólra volt képes a “denevérek” színeiben. A Valenciához még egy évig köti szerződés, de a hírek szerint Cavani nem szeretné kitölteni a megállapodását, mert visszavágyik Dél-Amerikába.

Fociclub