Jordan Henderson elhagyta a Liverpool edzőtáborát, megegyezett új klubjával – sajtóhír

Angol sajtóértesülések szerint a Liverpool csapatkapitánya, Jordan Henderson elhagyta a csapatot, hogy véglegesítse szerződését új klubjával.

(Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Az angol The Athletic információi szerint a Liverpool csapatkapitánya, Jordan Henderson elhagyta a németországi edzőtábort, miután az angol klub és az Al-Ettifaq megállapodott egymással, amelynek értelmében a középpályás a szaúd-arábiai csapathoz igazol.

Henderson már megállapodott egy hároméves, heti közel 700 000 font értékű szerződésben a szaúdiakkal, amelyet a 33 éves játékos korábbi liverpooli csapattársa, Steven Gerrard irányít. Az üzletről azonban még meg kellett egyeznie a kluboknak, mivel a csapatkapitány Hendersonnak még két év van hátra a 2021 nyarán aláírt négyéves szerződéséből. Gerrardot a hónap elején nevezték ki az Al-Ettifaq új edzőjévé, és kulcsszerepet játszott Henderson megszerzésében.

Az angol válogatott játékos szombaton csapattársaival együtt utazott Németországba. A szerda délutáni, Karlsruher elleni mérkőzésre már nem került be a keretbe.

Henderson 2011-ben csatlakozott a Liverpoolhoz a Sunderlandtől, és Gerrard 2015-ös távozása után ő lett a klub kapitánya. Érkezése óta állandó szereplője a Liverpoolnak, 492 alkalommal lépett pályára minden sorozatot figyelembe véve. A középpályás a tavalyi szezonban 43 alkalommal lépett pályára az angol csapatban és 23 alkalommal kezdett a Premier League-ben, ahol Jürgen Klopp csapata az ötödik helyen végzett.

Henderson csapattársa, Fabinho is kimaradt a Liverpool Németországba utazó keretéből, miután a szaúdi Al-Ittihad 40 millió fontos ajánlatot tett a brazil válogatott játékosért.

A Liverpool középpályája jelentős frissítésen megy keresztül a nyáron, hiszen két fiatal és tehetséges középpályást már igazoltak, Alexis Mac Allistert a Brightontól és Szoboszlai Dominikot az RB Leipzigtől. Emellett a Crystal Palace középpályása, Cheick Doucoure iránt is érdeklődnek.

Fociclub