Madridi csapatok versengenek az Arany-kupa felfedezettjéért – sajtóhír

Spanyol sajtóértesülések szerint a La Liga több csapata is élénken érdeklődik a közelmúltban befejeződött Arany-kupa legjobb játékosa iránt…

(Photo by Shaun Clark/ISI Photos/Getty Images)

Matteo Moretto információi szerint a spanyol bajnokság (La Liga) csapatai közül a Getafe és a Rayo Vallecano egyaránt meg akarja szerezni az Arany-kupa-döntős panamai válogatott középpályását, Adalberto Carrasquillát.

A 24 éves védekező középpályás 2021 óta az MLS-ben szereplő Houston Dynamo labdarúgója, ahol összességében már 60 mérkőzésen játszott, ezalatt négy gólt és hét előkészítést jegyzett. Carrasquilla hazájában a Tauro csapatában nevelkedett, korábban pedig már megfordult Spanyolországban, 2019 és 2021 között a harmad-, ill. másodosztályban szereplő Cartagena játékosa volt.

Carrasquilla 2018 óta 42 mérkőzésen lépett pályára a panamai válogaotttban, a 2018-as világbajnoki keretbe még nem került be, a legutóbbi vb-re pedig nem jutott ki a válogatott. A múlt hétvégén befejeződött kontinensviadalon meglepetésre döntőt játszó Panama húzóemberét a finálé után a torna legjobb játékosának választották meg.

A helyi sajtó szerint a fenti két fővárosi együttesen kívül további spanyol csapatok is érdeklődnek a megszerzése iránt, így nagy esély mutatkozik arra, hogy Carrasquilla a nyáron a La Ligába szerződjön.

Fociclub