Franciaországban folytatja a Chelsea létszámfeletti támadója! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea együttesének támadója, Pierre-Emerick Aubameyang a Marseille csapatánál folytatja pályafutását.

(Photo by Robin Jones/Getty Images)

Pierre-Emerick Aubameyang Chelseas pályafutása messze alulmúlja az elvártakat. A gaboni támadó tavaly nyáron érkezett 12 millió euró ellenében a Barcelona csapatától, ám Thomas Tuchel, Graham Potter és Frank Lampard keze alatt sem tudta bizonyítani, hogy miért érdemes számolni vele. A Chelsea inkább legtöbbször igazi támadó nélkül állt fel a mérkőzéseken, Aubameyang pedig csak elvétve jutott lehetőséghez, összesen 960 percet tölthetett a pályán. Ennek fényében nem meglepő, hogy Mauricio Pochettino nem tart igényt a 34 éves játékos szolgálataira, és a londoni kékek készek elengedni őt a nyár folyamán. A hírek szerint van is érdeklődő a csatár iránt, méghozzá Franciaországból, miután a Marcelino vezette Marseille csapata szeretné megszerezni a rutinos játékost. A források szerint a Chelsea olyannyira kész megszabadulni Aubameyangtól, hogy hiába van még egy év hátra a szerződéséből, inkább elengedik őt ingyen. A beszámolók alapján Aubameyang már megegyezett a Marseillel a személyes feltételekről, ahol 3 éves szerződést fog aláírni.

Pierre-Emerick Aubameyang az előző szezonban összesen 21 mérkőzésen lépett pályára a Chelsea színeiben, amelyeken 3 gólig és 1 gólpasszig jutott.

Fociclub