Megállapodott új kapusáról a Manchester United – sajtóhír

Egybehangzó nemzetközi sajtóinformációk szerint hosszas tárgyalásokat követően a Manchester United megállapodott új kapusa érkezéséről…

(Photo by Flaviu Buboi/NurPhoto via Getty Images)

Gianluca Di Marzio értesülései szerint az Inter és a Manchester United vezetősége megállapodott André Onana klubváltásáról, aki a hírek szerint 50 millió euróért és további bónuszokért cserébe kerül a “vörös ördögökhöz”.

A 27 esztendős kameruni hálóőr tavaly nyáron szabadúszóként került az Interhez. Kezdetben még osztoztak Samir Handanoviccsal a lehetőségeben, a szezon második felében azonban már Onana volt az első számú választás, végül 24 bajnokin és összesen 41 tétmeccsen lépett pályára a 2022-2023-as idényben.

Pályafutása korábbi szakaszában a Barcelona és az Ajax utánpótlásában nevelkedett, 2016 és 2022 között az amszterdamiak első csapatában védett, de a doppingvétségét követő eltiltását követően már nem hosszabbította meg szerződését a klubnál.

Az Inter már új első számú kapust keres, az Atalanta tehetsége, Marco Carnesecchi mellett opció lehet a tavasszal a Bayern Münchenben védő rutinos Yann Sommer, ill. a Sahtar Donyeck tehetséges kapusa, Anatolij Trubin megszerzése is.

A hírek szerint Onana a héten eshet át az orvosin Manchesterben, melyet követően hivatalosan is megerősíthetik a szerződtetését.

Fociclub