Új csapata bejelentette Lionel Messi szerződtetését – HIVATALOS

Ugyan Lionel Messi már hetekkel ezelőtt megerősítette, hogy melyik lesz a következő csapata, új klubja csak a szombat esti órákban számolt be hivatalosan a világklasszis érkezéséről…

(Matias J. Ocner/Miami Herald/Tribune News Service via Getty Images)

Az MLS-ben szereplő Inter Miami megerősítette, hogy 1+2 évre szóló szerződést kötött a szabadon igazolható Lionel Messivel.

Mint ismeretes, a 36 éves argentin világbajnok az elmúlt két évet a Paris Saint-Germain alkalmazásában töltötte, ám nem hosszabbította meg a szerződését a csapattal, júniusban pedig megerősítette, hogy az őt hívó egykori csapata, a Barcelona érdeklődése ellenére az MLS-t válaszotta. (A katalánok hiába érdeklődtek iránta, anyagi korlátaik miatt nem tudtak szerződési ajánlatot sem adni Messinek.)

Messi két évvel ezelőtt másfél évtized után hagyta el a Barcelonát, Addig kizárólag a katalánokat erősítette, mellyel egyéni és csapatszinten is mindent megnyert. Számtalan egyéni elismerés és trófea mellett 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett a csapat mezében.

Bár már hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy az Inter Miamiban folytatja pályafutását, azóta Messi a családjával töltötte a szabadságát. Az elmúlt napokban érkezett meg Floridába, ahol a tervek szerint vasárnap ünnepélyes keretek között fogják bemutatni új csapatában. Ezt követően a jövő héten az MLS és a mexikói bajnokság csapatai számára kiírást Leagues Cup keretein belül mutatkozhat be a csapat színeiben.

“Nagyon izgatott vagyok, hogy karrierem következő állomását az Egyesült Államokban, Miamiban kezdhetem el. Ez egy fantasztikus lehetőség, és együtt folytatjuk ennek a gyönyörű projektnek az építését. Együtt szeretnénk dolgozni a kitűzött célokért. Igyekszem segíteni az új otthon boldogulását” – fogalmazott Messi a beköszönésében.

A David Beckham által irányított Inter Miami a hírek szerint már Sergio Busquets leigazolásáról is megállapodott és további korábbi Barca-játékosok, ill. argentin labdarúgók érkezésére lehet még számítani.

Fociclub