Hamiltont már nem az idei eredmény érdekli

A Brit Nagydíjat követően Lewis Hamilton már 134 ponttal van lemaradva a bajnokságot domináló Verstappentől – a Mercedes tempója még egy-egy futamgyőzelemért való küzdelemhez is kevés. A hétszeres világbajnokot utoljára a 2021-es Szaúd-arábiai Nagydíjon láthattuk a dobogó legfelső fokán ünnepelni. A győzelem nélkül záruló, tavalyi szezont így értékelte Hamilton a Channel 4 kamerái előtt:

„Az előző év elképesztően nehéz volt, szavakba is nehezen tudom foglalni, mennyire bonyolult időszak volt a csapatnak. Mindössze egy jó futamot teljesítettünk” – idézte fel a Sao Pauló-i Nagydíjat a brit, ahol a csapattárs, George Russell mögött ért célba a második helyen.

„Az idei szezon már sokkal pozitívabb” – fogalmazott Hamilton. „Nagyobb lépésekben haladunk előre, volt pár jó eredményünk a pódiumon. Azonban nehéz megjósolni, milyen irányba fogunk elmozdulni az újabb fejlesztéseinkkel. Múlt hétvégére is kisebb változtatást hoztunk, de ezért az első szárnyért is nagyon keményen dolgoztunk, remélem, jobbak leszünk ennek köszönhetően. Lépésről lépésre egyre közelebb leszünk ahhoz, hogy ismét egy versenyképes autónk legyen” – említette meg a Mercedes pilótája az újragondolt első szárnyat.

2024-re fókuszálva

Korábban Toto Wolff kijelentette: a második vagy a harmadik hely nem célja a csillagos alakulatnak. Hamilton is hasonló véleményt fogalmazott meg, miszerint az idei autó módosításaival erősebben vághatnak neki a következő szezonnak:

„Nem érdekel, hányadik helyen zárom ezt az évet. Jelenleg a fejlesztésekhez szükséges információkat szeretném megadni a csapatnak, hogy jó irányba haladjunk. A következő szezon első futamán pedig az élen akarunk harcolni. Ha már nem pattog az autónk, rendben van az első leszorítóerőnk, és versenyben tudunk lenni a többiekkel, nagyon boldog leszek.” 

Formula.hu

Tagged: