Krakkóban rendezik az első Teqball kontinensbajnokságot

Krakkóban rendezik az első Teqball kontinensbajnokságot

Kormány Sport

A Teqball tíz évvel ezelőtti feltalálása óta mindig is új magasságokat ostromolt. Mivel az egyik leggyorsabban fejlődő sport, és egyike annak a kettőnek, amelyet a 2023-as Európa Játékokon Krakkóban rendeznek városi környezetben, a játékosok száma és az elismerés párhuzamosan növekszik.

A FITEQ (Nemzetközi Teqball Szövetség) történetének legsűrűbb naptárában a Teqball újabb, új mérföldkőhöz érkezett. „A Teqball készen áll a következő kihívásra” – mondta Borsányi Gábor, a sportág vezető testületének elnöke –, hiszen az EG-n Európa legjobb teqerei is megmérkőznek a sportág első kontinensbajnoki címéért öt kategóriában. Ahogy a játékok hivatalos mottója is mondja, „We are Unity” (Egy egység vagyunk).  A FITEQ úgy véli, hogy ez az egyesülés a legjobb eredményeket jelenti.

„Hosszú út áll mögöttünk, de egy még hosszabb áll előttünk. Annyi mindent elértünk ilyen rövid idő alatt, de az első kontinensbajnokság megszerzése óriási siker mindenkinek, aki a Teqball-lal foglalkozik. A sportág az öreg kontinensen született, így természetes volt, hogy az Európa-bajnoksággal indulunk, de a tervek szerint hamarosan további kontinensviadalok következnek.” – mondta Csavajda Krisztina sportvezető.

A Teqball Európa-bajnokságra való kijutás érdekében négy eseményt rendeznek Krakkóig, ahol a játékosok pontokat gyűjthetnek országuk számára, majd minden nemzeti szövetség saját hatáskörben dönt az indulokról.

Az elsőt 2022-ben Budapesten rendezték meg, majd szezonindítóként az észak-macedóniai Szkopjébe látogattak el a sportolók, ahol a magyar teqerek domináltak. Madrid ad otthont a harmadik kvalifikációs versenynek, az utolsónak pedig a montenegrói Podgoricában kerül sor.

Az Európa Játékokon a Teqball a második héten indul, június 28-tól július 1-ig tart.

/forrás:fiteq.org/

Kormánysport