Csak szurkolhatnak Gulácsiék a csapatuknak

A RB Leipzig a szerb Crvena zvezda elleni mérkőzését csak nézhetik a lipcsei csapat magyar játékosai, mert a csapatkapitány, Willi Orbán a térdsérülése után lábadozik, míg az egy éve kidőlt Gulácsi Péter már hadra fogható, de egyelőre csak a Német Kupában állt ismét a kapuban, a legutóbbi Bundesliga-fordulóban a kispadon kapott helyet.
A G csoportban érdekelt lipcseiek a svájci Young Boys 3–1-es legyőzésével rajtoltak a BL-ben, majd csaknem három hete 3–1-re kikaptak odahaza a címvédő Manchester Citytől, s az utóbbi négy tétmérkőzésükből csak egyet tudtak megnyerni. A szerb bajnok szintén 3–1-re kapott ki az angol elitalakulattól, a Young Boys ellen pedig csak döntetlenre volt képes (2–2), de a BL-t leszámítva az idénybeli 11 találkozóján mindössze két vereséget szenvedett. Marco Rose lipcsei vezetőedző együttese mellett szól, hogy a Bajnokok Ligájában az elmúlt 16 csoportmeccséből 12-szer legalább két gólt szerzett.
Az F csoportban a hárompontos Paris Saint-Germain fogadja a kétpontos Milant. A franciáknak van mit kijavítaniuk, ugyanis az előző körben 4–1-re vereséget szenvedtek Newcastle-ban, s legutóbb 2001-ben kaptak ennyi gólt a BL-csoportkörben. Az olasz gárda hálója ugyanakkor érintetlen maradt az elmúlt négy csoportmérkőzésen a Bajnokok Ligájában.
A csoport sereghajtójaként egy ponttal szerénykedő Borussia Dortmund sok jóra nem számíthat szerdán Newcastle-ban. Az angol csapat azzal büszkélkedhet, hogy otthon az utóbbi 29 európai kupameccséből – 21 győzelem és 7 döntetlen mellett – csupán egyet veszített el.

A szerdai program. Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló
E csoport: Feyenoord (holland)–SS Lazio (olasz) 18.45
Celtic Glasgow (skót)–Atlético Madrid (spanyol) 21.00
Az állás: 1. Atlético Madrid 4 pont (4-3), 2. Lazio 4 (3-2), 3. Feyenoord 3, 4. Celtic 0

F csoport: Paris Saint-Germain (francia)–AC Milan (olasz) 21.00
Newcastle United (angol)–Borussia Dortmund (német) 21.00
Az állás: 1. Newcastle United 4, 2. Paris Saint-Germain 3, 3. AC Milan 2, 4. Borussia Dortmund 1

G csoport: RB Leipzig (német)–Crvena zvezda (szerb) 21.00
Young Boys (svájci)–Manchester City (angol) 21.00
Az állás: 1. Manchester City 6, 2. RB Leipzig 3, 3. Young Boys és Crvena zvezda 1-1 (3-5)

H csoport: FC Barcelona (spanyol)–Sahtar Donyeck (ukrán) 18.45
Royal Antwerp (belga)–FC Porto (portugál) 21.00

Az állás: 1. FC Barcelona 6, 2. FC Porto 3 (3-2), 3. Sahtar Donyeck 3 (4-5), 4. Royal Antwerp 0

Írja a Magyar HÍrlap