Budapesti karate vb: megtartotta utolsó edzését a válogatott

Hétfőn délelőtt megtartotta utolsó nagy, közös edzését a keddtől vasárnapig tartó, 26. Karate Világbajnokságon induló magyar karate válogatott. Az edzést Büchler Zsolt szövetségi kapitány felügyeletével Fischer Mihály, Papp Miklós és Anti Zsuzsanna válogatott edzők tartották, és jelen volt mind a 22 vb-résztvevő. Az eseményen megjelent Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke és Dr. Tahon Róbert főtitkár, akik sok sikert kívántak a válogatottnak a Papp László Budapest Sportcsarnokban sorra kerülő eseményhez.

“A felkészülés jól sikerült, minden versenyző egészséges, a válogatott készen áll a megméretésre, és a szakvezetés bizakodóan várja a világbajnokságot” – mondta Büchler Zsolt szövetségi kapitány.

Dr. Mészáros János az edzés végén a sportolóknak átadta Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár jókívánságait, aki ezúton is sok sikert kívánt a magyar karatésoknak. A szövetség elnöke arra is kitért, hogy minden egyes versenyzőn látja a fejlődés jeleit, és optimista a szereplést illetően. A válogatott tagjainak azt mondta, hogy amikor a küzdőtérre lépnek, ne érezzék tehernek a hazai rendezésű világbajnokságot, de tegyenek meg mindent a győzelem érdekében.

“Az elmúlt időszakban mindenki elkövetett mindent. A szövetség annak érdekében, hogy a lehető legjobb világbajnokságot rendezzük meg, az edzők és ti pedig a minél jobb eredmények érdekében. Beletettük a munkát, és most majd meg fogjuk látni, hogy mire lesz elég. Remélem, hogy több magyar érem is születik a vb-n. Bizakodó vagyok, hogy az eddigi legjobb és magyar szempontból a legsikeresebb világbajnokság áll előttünk. Minden esélyünk megvan rá” – fogalmazott Dr. Mészáros János.

A világbajnokság első, keddi versenynapján hat magyar karatés lép tatamira.

26. Karate Világbajnokság, Budapest, a verseny keddi magyar indulói:

Férfi egyéni formagyakorlat selejtezők (Nagy Botond)
Női egyéni formagyakorlat selejtezők (Sterck Laura)
Férfi küzdelem selejtezők és vigaszágak, +84 kg (Kapdebo Botond)
Női küzdelem selejtezők és vigaszágak, +68 kg (Fleischer Dóra)  
Férfi küzdelem selejtezők és vigaszágak, 84 kg (György Dániel)
Női küzdelem selejtezők és vigaszágak, 68 kg (Pap Dorottya)

Sportbanya.hu